Amatorii de minuni care asteapta semne din cer ca sa vada daca apostatii din Creta au har sau nu, sunt atentionati de Sf Ioan Gura de Aur ca si dracii, sau slujitorii acestora,  pot face minuni…evident false…

Image result for sf ioan gura de aur„Vrăjitorii, cu meșteșugul lor, pe mulți i-au tămăduit de boli și pe mulți ce erau bolnavi i-au făcut sănătoși. Numai că pentru aceasta trebuie să fii părtaș la necinstirea lui Dumnezeu.

Departe de noi un asemenea gând! Ascultă ce spune Moise iudeilor: “De se va ridica în mijlocul tău prooroc sau văzător de vise și va face înaintea ta semn și minune. Și se va împlini semnul sau minunea aceea, de care ți-a grăit el, și-ți va zice atunci: să mergem după alți dumnezei, pe care tu nu-i știi și să le slujim acelora. Să nu asculți cuvintele proorocului aceluia sau ale acelui văzător de vise…” (Deuteronom 13, l-3).

Aceasta înseamnă că dacă vreun prooroc se va arata, va face semne, va învia morți, va curăța leproși sau va vindeca schilozi și te va chema, arătându-ți aceste minuni, să nu mai crezi în Dumnezeul tău și să te lepezi de El, să nu crezi în puterea lui. * ”

(* Cam asta e lucrarea apostatilor din Creta… Si Dumnezeu lasa acest lucru, ingaduie,  pentru cernerea noastra …)

”Domnul Dumnezeul tău te încearcă ca să vadă dacă-L iubești din toată inima ta și din tot sufletul tău, spune in continuare Sf Ioan Gura de Aur.

Dacă cineva te sperie cu gheena ca să te lepezi de Hristos, să nu primești. Dacă-ti făgăduiește cineva împărăție cerându-ți în schimb să te îndepărtezi de Fiul Unul Născut al lui Dumnezeu, să te întorci de la el, să-L urăști – să fii ucenicul lui Pavel și cu râvnă să repeți cuvintele pe care le-a vestit fericitul și viteazu-i suflet:

Căci sunt încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile. Nici înălțimea, nici adâncul și nici o altă făptură nu va putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea întru Hristos lisus, Domnul nostru” (Romani 8, 38).

Sa luam aminte ! Domnul a spus clar cum trebuie sa-L iubim :

”De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele” Ioan (14, 15)

”Cel ce nu Ma iubeste nu pazeste poruncile Mele” Ioan (14, 24)

Aici e tot…  Ai iesit din ”hotarele” acestea, ai intrat in altele … ale Satanei…

Cel ce nu iubeşte pe Domnul să fie anatema!  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel ( 16, 22 )

” De Hristos trebuie să ne temem mai tare decât de gheenă și pe El trebuie să-L dorim mai aprins decât orice împărăție, ” ne invata Sfantul …

Sa dea Domnul sa-l ascultam pe Sfantul Ioan Gura de Aur, pentru a-L putea aduce pe Hristos in inimile noastre, prin ascultare de poruncile Lui, lasand astfel goana dupa minuni …ca nu cumva sa fim inselati de diavol printr-o minune falsa, asa cum, dealtfel ne-a si fost proorocit de Sf Apostoli.

Aceasta este marea minune !!! :  Ascultarea de Hristos !!!!

Sa nu uitam niciodata ce ni s-a spus:

”Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi, şi vom veni la el şi vom face locaş la el.”

Ioan (14,23)

Doamne ajuta-ne sa plinim cuvantul Tau !

 

 

 

Advertisements