Image result for Calendarul şi Pascalia

Primul semn cu directie antihristica, din pacate ingaduita partial doar de cateva patriarhii mai ascultatoare de dusmanii lui Hristos, a fost schimbarea calendarului- trecerea pe stil nou. O cronologie a faptelor ecumeniste pana in prezent le puteti vedea aici

Din fericire, sarbatorile mari au ramas inca neschimbate, praznuindu-se dupa obicei. Insa, se lucreaza intens la schimbarea acestora, dorindu-se o data comuna cu catolicii, tradand practic Sfintele Canoane … Papa e cel care promoveaza pe fata aceaste dorinte antihristice

Probabil la sinodul talharesc din Creta s-a discutat si punerea, cat de curand, in practica a poruncii antihristice papale, vom vedea in viitorul apropiat . Diavolul nu bruscheaza…vine lent aproape pe nesimtite… intai trimite inainte mergatori, care anunta vestile schimbarii . Apoi in functie de cat suntem noi de adormiti duhuvniceste – aplica. Prima veste groaznica dupa sinodul talharesc a fost acceptarea tacita a botezarii ortodocsilor de catre catolici.

ANTENA 3 ne informează că:

Papa Francisc a modificat legislaţia bisericii catolice. Preoţii catolici vor putea boteza copiii ortodocşi. Dar asta nu e tot. Papa Francisc a adoptat recent o serie de modificări în legislația Bisericii Catolice. Schimbările privesc practici pentru slujirea nu doar a catolicilor răsăriteni, ci și a membrilor Bisericilor Ortodoxe atunci când nu este disponibil un preot din Biserica lor.

„Unul dintre canoanele răsăritene adoptate pentru Biserica de rit latin spune că atunci când nu este disponibil un preot ortodox, un preot catolic poate boteza un copil ai cărui părinți sunt membri ai unei Biserici Ortodoxe și intenționează să își crească copilul ortodox. Într-o astfel de situație, Botezul nu va fi înscris în registrul de Botezuri al parohiei catolice; părinții vor primi un certificat oficial și vor înregistra Botezul copilului lor mai târziu, într-o parohie ortodoxă” a explicat Episcopul Arrieta, potrivit catholica.ro.

Modificările la CIC mai specifică faptul că Episcopii de rit latin pot da preoților „facultatea de a binecuvânta căsătoria credincioșilor creștini dintr-o Biserică Răsăriteană care nu este în comuniune deplină cu Biserica Catolică, dacă aceștia o cer în mod benevol.”

De asemenea, un cuplu latino-răsăritean este liber să decidă în care Biserică să își înscrie copiii; dacă nu pot cădea de acord, copilul devine membru al Bisericii tatălui. Dacă ambii părinți sunt catolici răsăriteni, chiar dacă copilul este botezat într-o parohie de rit latin, în registrul baptismal trebuie să se scrie că copilul este catolic răsăritean, și să se specifice cărei Biserici îi aparține.

Ştirea a fost publicată pe 16.09.2016. Asa s-a hotarat la sinodul talharesc din Creta, in spatele usilor inchise…la intuneric…ca doar asa lucreaza satana.Puteţi citi materialul la adresa: http://www.antena3.ro/actualitate/religie/papa-francisc-a-modificat-legislatia-bisericii-catolice-377002.html

După ce, în repetate rânduri, Papa Francisc a cerut reunificarea urgentă a bisericilor catolică şi ortodoxă, fără condiţii, iar anul acesta s-a rugat pentru sinodul tâlhăresc din Creta, acum încep să iasă la iveală, puţin câte puţin, roadele demersurilor ecumeniste, masonice şi satanice în acelaşi timp, acelea de a crea o singură religie universală, cu un singur Dumnezeu.

Iata… asa se lucreaza serpeste ! Nu anunta acest mare eveniment ortodocsii, ci catolicii. Ai nostri se fac ca nici nu stiu … usturoi n-au mancat , gura nu le miroase…Vorba romanului! Tac si fac ! Au batul palma, pentru ca altfel nu se putea face un astfel de anunt…

Si pentru ca nimeni nu a protestat…vor prinde curaj din ce in ce mai mult. Asa ca nu trebuie sa va mirati daca vom sarbatorii impreuna cu catolicii ”Invierea Domnului” cat de curand. Am pus ghilimele deoarece  se va sarbatorii la acea data comuna  de fapt – Adormirea Ortodocsilor !… Adevarata sarbatoare ramanand tot la acea data cand Sfintii Parinti, cu ajutorul Duhului Sfant, au hotarat sa sarbatorim .

De ce doresc schimbarea datei antihristii ? Pentru a ne transforma in Fii Neascultarii !

Toti am citit, si toti stim ca :

In Biserica Ortodoxă Paştile este cea mai mare şi cea mai importantă sărbătoare. Invierea Domnului este inima creştinismului, deoarece Domnul Iisus prin învierea Sa a biruit moartea şi ne-a dat tuturor viaţă veşnică.

Referitor la data serbării Paştilui, în Biserica veche au existat divergenţe, mai ales, în secolul al II-lea. De aceea, în anul 325, la primul sinod ecumenic, s-a hotărât să fie stabilită data Paştilui şi toţi creştinii să sărbătorească Paştile într-o zi.

Astfel, Sfinţii Părinţi (primul Sinod ecumenic din 325) au hotărât să respecte următoarele norme pentru stabilirea datei Paştilui:

1. Paştile se va serba numai în zi de duminică;

2. Aceasta va fi prima duminică a lunii pline de după echinocţiul de primăvară;

3. Paştile creştinilor nu poate fi sărbătorit o dată cu cel al iudeilor, dar nici înaintea iudeilor.

Aceste reguli stabilite de Sfinţii Părinţi se păstrează cu stricteţe în Biserica Ortodoxă care se conduce de calendarul iulian, adică după stilul vechi.

în anul 1582 papa Grigore al XlII-lea a introdus reforma calendaristică. A apărut calendarul numit grigorian şi, respectiv, s-a introdus şi o nouă Pashalie, adică o nouă regulă de calculare a datei Paştilui. Din păcate Pashalia de stil nou, sărbătorită de Bisericile Catolice, nu respectă cerinţele înaintate de Sfinţii Părinţi. Astfel în anii 1805… 1903… 1981 şi în alţi ani, catolicii au sărbătorit Paştile o dată cu iudeii sau înaintea lor, de exemplu, în anii 1840… 1921… 1978. Aceste abateri de la normele stabilite de Sfinţii Părinţi sunt foarte grave. Din acest motiv Biserica Ortodoxă a fost de la bun început împotriva stilului nou.

Vă propunem câteva extrase, care vorbesc despre importanţa stilului vechi. Astfel, canonul 7 Apostolic scrie:

«Dacă vreun episcop sau presbiter, sau diacon, va sărbători Sfinta Zi a Paştilui cu iudeii, înaintea echinocţiului de primăvară, să se caterisească».

în anul 1848 Patriarhul Antim al Vl-lea, împreună cu patriarhii Ierotem al Alexandriei, Metodie al Antiohiei şi Chirii al Ierusalimului au Semnat o scrisoare adresată tuturor ortodocşilor, în care se menţiona: «în Biserica Ortodoxă niciodată patriarhii, sau soboarele n-au avut dreptul de a schimba sau de a introduce reguli noi, deoarece păzitorii fideli sunt cei care formează Trupul lui Hristos, adică poporul. Poporul întotdeauna a fost cel care a păstrat neschimbată credinţa primită de la Sfinţii Părinţi. Să menţinem regulile pe care le-am moştenit de la Sfinţii Părinţi, să ne întoarcem de la orice schimbare nouă, deoarece ea este de la diavol. Iar acela care a primit schimbările introduse în regulile sfinţilor a căzut de la Biserica lui Hristos şi a păcătuit împotriva Duhului Sfânt, socotind că Sinoadele ecumenice au scăpat greşeli».

In ziua de azi Dumnezeu face multe minuni la sărbătorile pe stilul vechi. Astfel, pe data de 6/19 ianuarie, în ziua de Botează, apele râului Iordan se întorc înapoi. Pe data de 6/19 august, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Schimbarea la faţă a Domnului Hristos, ce a avut loc pe Muntele Taborului, un nor acoperă muntele. Dar cea mai mare minune este Coborârea Focului Haric care are loc în fiecare an la Ierusalim, în Biserica învierii Domnului, în Sâmbăta Mare pe stil vechi.

Şi doar pe stil vechi are loc aşa numita Kiriopasha. Kiriopasha se sărbătoreşte atunci când Buna-Vestire cade în aceeaşi zi cu Paştile.

Să ne străduim să păstrăm cu sfinţenie şi evlavie regulile pe care le-am primit de la Sfinţii Părinţi. Şi chiar de ar veni «înger din cer», şi ne va aduce o altă învăţătură, să nu-l ascultăm, aşa ne învaţă şi Apostolul Pavel în epistola către Galateni, capitolul I, versetul 8: «Chiar dacă un înger din cer va vesti o altă Evanghelie, decât cea pe care v-am vestit-o să fie anatema

Advertisements