Image result for sf inselare

De cateva saptamani circula pe net un videoclip in care se spune, fara discernamant duhovnicesc, ca preotii , episcopii mai pot ramane in continuare in slujba Domnului daca inceteaza pomenirea apostatilor. Ca intarire a cuvantului lor smintitor dau pilda pocainta unui episcop care a fost calcat in picioare de enoriasi, la rugamintea acestuia, ca drept pedeapsa pentru ca a pacatuit – a cazut in desfranare.

Iata mai jos :

”Intr-o cetate a fost un episcop care, după reaua meșteșugire a diavolului, a căzut în desfrânare. Deci, într-una din zile, făcându-se adunare în Biserică, neștiind nimeni de păcatul lui, după ce s-a adunat tot poporul, s-a mărturisit singur înaintea tuturor, zicând: “Eu în desfrânare am căzut”. Și, intrând, și-a pus omoforul său pe altar, zicând: “De acum eu nu mai pot să vă fiu vouă episcop”. Și a strigat tot poporul cu plângere, grăind: “Păcatul tău asupra noastră să fie, părinte, numai tu să ne fii la episcopie”. Și după multă rugăminte, le-a zis lor: “De voiți să rămân la episcopie, să faceți ceea ce vă voi spune”. Și a poruncit să încuie ușile cele de pe lături. Și s-a aruncat pe sine lângă o singură ușă cu fața în jos și a zis către popor: “Să nu aibă parte de Dumnezeu acela care, ieșind, nu mă va calca pe mine cu picioarele!” Și au facut după cuvântul lui. Iar când și cel mai de pe urmă ieșea, a venit din cer glas, grăind: “Pentru smerenia lui cea multă, am iertat lui păcatul”. Și, aceasta auzind, tot poporul a proslăvit pe Dumnezeu. (Proloagele, volumul 1, Editura Bunavestire, p. 49)

Ce comparatie stupida…una e preacurvia, si alta e apostazia- hulirea Duhului Sfant …

Ar trebui sa ii intrebam pe acei care au postat acel cuvant smintitor, cum pot face o comparatie atat de stupida? Cum pot compara sau confunda apostazia cu desfranarea? Oare mai gandesc? Asta se intampla cand esti cu dorsalul in doua luntre . Te impartasesti si de la cei ce pomenesc, dar si de la cei care nu pomenesc apostatii, uitand de vorbele Domnului care spune clar ca nu poti sluji la doi Domni… Nu mai au discernamant !!!…

Atentie mare la acesti pseudo-marturisitori! Si nu uitati : ”Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema!”  Galateni ( 1,8) 

 

 

Advertisements